Detectoare LDS

Detectoare LDS

Scanner B-SCAN cu sensibilitate ridicată, pentru lichide și pulberi.

Scannerul B-SCAN este o stație desktop de spectroscopie Raman de înaltă precizie, care asigură o soluție eficientă pentru examinarea lichidelor, a solidelor și a prafurilor suspectate ca fiind explozive, narcotice sau alte materiale periculoase.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/photo1-scaled-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/i-scan_bb.png

Detector portabil SMI de urme reziduale si vapori, I-SCAN pentru explozivi si narcotice.

Conceput pentru detectarea cantitatilor infime de substante organice cu volatilitate scazuta, I-SCAN include un senzor portabil pentru detectarea explozivilor, a drogurilor si a substantelor toxice din aerul din jurul obiectelor examinate, de pe suprafata diferitelor obiecte sau de pe degete si imbracaminte.

Detector laser portabil G-SCANPRO, pentru explozivi și narcotice.

G-SCANPRO este un detector laser portabil de ultimă generație cu spectroscopie Raman, care pune la dispoziția forțelor de ordine și a agențiilor militare și de securitate un instrument puternic de înaltă precizie cu un procent scăzut de rezultate fals pozitive sau fals negative, destinat detectării unei game variate de substanțe explozive și de droguri suspicioase sub formă de lichid, praf sau alte forme similare.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/G-SCAN-copy.png

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/photo-1-scaled-1.jpg

SNIFFER – Sistem LDS SPHERE

Noul sistem LDS SNIFFER funcționează pe baza unei reacții chimice în locul căutării electronice care este utilizată în prezent.
Cu ajutorul sistemului SNIFFER, utilizatorii pot efectua căutări în spații mari precum: camere, containere, vehicule etc. în câteva secunde.

Sistem de control complet integrat.

SPHERE™ – este o gamă completă și integrată de sisteme de control și detecție care permit forțelor de securitate să utilizeze rapid și să detecteze în mod eficient materialele explozive și substanțele narcotice de pe teren.

Sistemul SPHERE™ integrează sistemele de detectare a explozivilor și tehnicile de detectare, toate concepute pentru o utilizare rapidă și facilă de către forțele de ordine. Aceste sisteme sunt concepute pentru examinarea rapidă și eficientă a materialelor, a vehiculelor și a persoanelor pentru detectarea explozivilor sau a substanțelor narcotice.

Pe lângă detectoarele care identifică cu rapiditate explozivii și drogurile, SPHERE™ include elemente complementare necesare pentru baraje rutiere, precum sisteme mobile pentru scanarea vehiculelor care detectează obiectele ascunse sub vehicule, echipamente de supraveghere terestră și aeriană la 360° și stații de bruiaj Counter-IED care asigură protecția forțelor mobilizate.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/B-SCAN-FRONT.png

Aparate de măsură

Aparate de măsură

Aparate de măsură și control a rețelei electrice de împușcare (ohmmetru).

În vederea realizării unei inițieri sigure și prevenirii rateurilor, este necesar ca circuitele electrice de împușcare să fie verificate asupra continuității și mărimii rezistenței, înainte de a fi legate la sursa de inițiere.

Pentru verificarea trecerii curentului se folosesc aparate pentru controlul continuității circuitelor de împușcare. Cu aceste aparate se verifică numai dacă circuitul electric este închis sau nu. Dacă aparatul nu indică continuitatea circuitului, înseamnă că acesta este întrerupt și în continuare se trece la verificarea tronsoanelor de circuit până la depistarea defectului.

Pentru verificarea rezistenței ohmice a circuitului, respectiv pentru continuitatea circuitului, se folosesc ohmmetre destinate acestui scop și certificate.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/DSC_0088-scaled-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/SeriesIVNoText-scaled-1.jpg

Seismograf cu înregistrare automată a parametrilor ce caracterizează undele seismice.

Intervalul recomandat pentru calibrarea majorității echipamentelor, inclusiv a seismografelor, este de un an. Pe majoritatea teritoriului nord american și în multe părți din Europa, autoritățile de reglementare impun ca seismografele să fie calibrate anual. Această cerință a fost sau este adoptată de multe alte state din lume, iar anumite proiecte impun ca seismografele să fie calibrate o dată la trei sau la șase luni.

Calibrarea este importantă pentru ca instrumentul să lucreze în modul în care a fost conceput, și pentru a măsura direct vibrația reală a solului și suflul exploziei. Deși seismografele sunt create pentru a fi folosite pe teren accidentat, totuși ele sunt dispozitive electronice de monitorizare sofisticate. Astfel, întreținerea preventivă devine o parte importantă din procesul anual de calibrare.

Anumite modele de seismografe sunt concepute cu geofon, microfon și unitate de achiziție a datelor calibrate ca sistem. În general, acest lucru permite întregului sistem să fie calibrat cu mai multă precizie. Însă, limitarea instrumentelor care sunt calibrate prin această metodă este dată de faptul ca geofonul și microfonul se potrivesc cu unitatea de achiziție a datelor, iar senzorii nu pot fi schimbați cu cei ai altor instrumente, chiar dacă sunt același model al aceluiași producator, fără a scădea precizia totală.

Alte modele de seismografe pot avea geofonul, microfonul și unitatea de achiziție a datelor calibrate ca ansambluri independente. Este în interesul dumneavoastră ca seismograful să fie calibrat de producătorul respectiv sau agenții săi autorizați.

De asemenea, în cazul în care un seismograf necesită reparații, producătorul deține experiența și cunoștințele necesare pentru a identifica și soluționa problema. De asemenea, se va asigura că orice piesă de schimb folosită respectă specificațiile echipamentului. Instituțiile neautorizate nu au acces la specificațiile de testare, la proceduri sau listele cu piesele de schimb, astfel că pot folosi piese de schimb alternative care nu respectă cerințele funcționale.

Echipament multifuncțional

Echipament multifuncțional

Echipament pentru determinarea preciziei de întârziere la capsele detonante electrice și sisteme neelectrice tip CHRONOS.

Trio Chronos este un cronometru digital portabil de înaltă acuratețe, utilizat pentru determinarea preciziei de întârziere a capselor detonante de orice fel, a releelor întârzietoare și a sistemelor de inițiere neelectrică.

Trio Chronos măsoară, de asemenea, viteza de detonare a explozivilor, a fitilurilor detonante și a tuburilor de șoc.

Dispozitivul este adecvat pentru utilizare în producția și testarea explozivilor și a mijloacelor de inițiere de uz civil și militar.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/5-chronos.jpg

Sistem de inițiere electric

Sistem de inițiere electric

Explozoare în construcție normală și antigrizutoasă

Explozoarele sunt aparate portabile care debitează în rețeaua de împușcare energia necesară inițierii capselor detonante electrice.
Aparatele utilizate în prezent la inițierea capselor detonante electrice, indiferent de natura sursei de alimentare folosesc pentru acumularea energiei necesară rețelei de împușcare condensatoare.

Punerea în funcțiune a explozoarelor se face cu ajutorul unei chei speciale, detașabile, cu care în funcție de sursa de alimentare, fie că se acționează alternatorul, fie că se realizează legătura la baterie sau rețea.
Starea de încărcare a condensatorului de sarcină este indicată de o lampă de semnalizare. Descărcărea condensatorului, respectiv debitarea energiei acumulate în rețeaua de împușcare, se face fie automat la atingerea stării de încărcare fie prin răsucirea cheii de la poziția încărcare la poziția explozie.

Pentru descărcarea tensiunii reziduale a condensatorului de sarcină, explozoarele sunt prevăzute cu o rezistență internă.
Explozoarele destinate minelor grizutoase sunt echipate în plus cu un releu de blocare, care limitează durata de debitare a impulsului explozorului la 4 ms.

Numărul maxim de capse care se poate iniția cu un explozor este indicat pe eticheta aparatului sau pe nomograma de utilizare.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/02/MG_1270-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2021/01/Double-lines-engl_.jpg

Cabluri de împușcare

În cazul folosirii capselor detonante electrice de joasa intensitate transmiterea curentului de la sursa de inițiere la circuitul de capse se realizează prin cabluri de împușcare, care trebuie să fie în construcție izolată verificată la tensiunea de 2000 V.
Din considerente de siguranță, prin reglementări specifice se prevede ca încărcăturile explozive să fie declanșate de la o distanță de minimum 100 m.

Pentru a avea o rezistivitate cât mai mică și rezistență mecanică cât mai mare, cablurile de împușcare se realizează din cupru și/ sau oțel multifilar cositorit cu o secțiune care asigură o rezistență de maxim 10 ohmi/ 100 m.

Pentru legarea circuitelor de capse se folosesc în general reoforii capselor a căror lungime trebuie astfel aleasă ca legarea a două găuri învecinate să nu necesite conductoare de prelungire. În cazuri deosebite, la împușcarea de supragabariți, la rețelele combinate de împușcare (rețea de fitil detonant și rețea electrică) și la găuri izolate dispuse la distanțe mari, se folosesc conductoare de prelungire izolate.

În general în practică la inițierea capselor de joasă intensitate se utilizează conductoare de reofori tip ROY.

Sistem de inițiere neelectric

Sistem de inițiere neelectric

Explozoare speciale
La inițierea sistemelor neelectrice de tip NONEL și similare acestora se pot utiliza mijloace pirotehnice (capse detonante pirotehnice și fitil Bickford) sau mijloace electrice (capse detonante electrice).

De asemenea se mai pot utiliza dispozitive (explozoare) special construite în acest scop.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/02/MG_1261-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/02/DS2.jpg

Explozor tip NONEL® DS 2
Ca principiu constructiv, explozorul tip DS 2 este alcătuit dintr-o baterie, un montaj electric de amplificare a curentului și o mandrină detașabilă care conține în interior un electrod.

Atât electrodul cât și bateria pot fi utilizate până la 1000 de declanșări după care se vor schimba.

Sistem electronic de monitorizare

Sistem electronic de monitorizare

Registrul stocurilor de explozivi pentru uz profesional este destinat utilizatorilor care, pe lângă soluția de monitorizare și localizare în conformitate cu Directiva UE, doresc, de asemenea, să-și actualizeze digital registrul stocurilor pentru a nu mai face acest lucru pe hârtie.

Produsul este alcătuit din următoarele componente:
– Tableta PC, robustă, de 9” (22,8 cm) (clasa de protecție IP65);
– Scaner Bluetooth ușor de mânuit și robust (clasa de protecție IP64);
– Software pentru registrul stocurilor de explozivi pentru uz profesional.

Nu este necesară conectarea la internet sau sincronizarea cu alte computere pentru folosirea registrului stocurilor de explozivi pentru uz profesional. Aplicația funcționează independent și poate rula fără conectare la rețea. Schimbul de date cu producătorul/ furnizorul se poate, de asemenea, efectua prin intermediul unui stick USB pe care îl conectați direct la tableta PC pentru intrările de bunuri.
Mai mult, schimbul de date cu producătorul poate avea loc printr-un Centru de autorizare bazat pe internet sau printr-un server deținut în proprietate deoarece tableta PC este prevazută atât cu port WLAN (rețea locală fără fir), cât și cu port LAN (rețea locală). Datele sunt stocate pe tableta PC într-o bază de date și sunt protejate atât împotriva modificărilor accidentale, cât și împotriva modificărilor intenționate.

Infrastructura IT
Pentru a efectua o copie de rezervă a bazei de date de pe Tableta PC aveți nevoie doar de o partajare în rețea pentru fiecare punct de lucru.

Accesul la datele Registrului stocurilor de pe un PC
Pe PC se va instala un software, care permite utilizatorului autorizat să acceseze datele din Registrul stocurilor. Pentru instalarea acestui software nu sunt necesare autorizații extinse. Actualizarile de software pot fi instalate de către utilizator fără nicio autorizație extinsă pentru acest software.

Actualizare software
Utilizatorul poate instala actualizarea selectând opțiunea „check for updates” („căutare actualizări”) în „About Screen” („Ecranul despre”) și nu necesită nicio altă autorizație pentru acest lucru. Software-ul va fi repornit automat după efectuarea cu succes a actualizării.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2016/11/ontaris-c.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/DSC01563-scaled-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/DSC01566-scaled-1.jpg

Echipamente scanare laser

Echipamente scanare laser

Tehnologie inovativă pentru optimizarea lucrărilor de împușcare în exploatări miniere la zi și subterane.

Quarryman Pro este sistemul de scanare cu laser preferat pentru carierele de agregate. Se bazează pe 25 de ani de experiență în livrarea unor soluții cu scanare laser, pentru industria minieră din toată lumea.

Sistemul Quarryman Pro a transformat siguranța și productivitatea operațiunilor din carierele de agregate în care a fost adoptat.

Cu Quarryman Pro, se poate scana rapid și complet taluzul unei trepte, fără a fi nevoie de topografi instruiți, iar apoi datele se pot folosi pentru a planifica:
– Lucrări de împușcare mai precise, ceea ce elimină costurile asociate cu utilizarea în exces a explozivilor;
– Lucrări de împușcare mai silențioase, mai sigure, care îi protejează pe lucrători și care au un impact mai mic asupra mediului înconjurător;
– Lucrări de împușcare cu fragmentare optimă, ceea ce înseamnă micșorarea costurilor de transport pentru piatră spartă și reducerea la minimum a deșeurilor asociate cu fragmentarea excesivă;
– Control îmbunătațit al vetrei carierei, micșorând uzura anvelopelor și a echipamentelor mobile.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/Pulsar-Scanner.jpg

Soluții software

Soluții software

Soluții software pentru echipamente scanare laser.

Software specializat pentru evaluarea riscului global (risc de explozie/ ocupaţional/ de atac terorist) la depozitele de exploziv de uz civil.

Acesta folosește structura și activitatea donorului, structura locurilor expuse și durata expunerii personalului pentru a determina nivelul de siguranță.

Programul oferă utilizatorilor posibilitatea de a opera cu măsurători în sistemul metric sau cel anglo-saxon și permite utilizatorilor importarea hărților sau a planurilor locului respectiv pentru a facilita vizualizarea configurațiilor unității și a rezultatelor.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/QuarryManager.jpg