Aparate de măsură și control a rețelei electrice de împușcare (ohmmetru).

În vederea realizării unei inițieri sigure și prevenirii rateurilor, este necesar ca circuitele electrice de împușcare să fie verificate asupra continuității și mărimii rezistenței, înainte de a fi legate la sursa de inițiere.

Pentru verificarea trecerii curentului se folosesc aparate pentru controlul continuității circuitelor de împușcare. Cu aceste aparate se verifică numai dacă circuitul electric este închis sau nu. Dacă aparatul nu indică continuitatea circuitului, înseamnă că acesta este întrerupt și în continuare se trece la verificarea tronsoanelor de circuit până la depistarea defectului.

Pentru verificarea rezistenței ohmice a circuitului, respectiv pentru continuitatea circuitului, se folosesc ohmmetre destinate acestui scop și certificate.

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/DSC_0088-scaled-1.jpg

//nitro-nobel.ro/wp-content/uploads/2017/01/SeriesIVNoText-scaled-1.jpg

Seismograf cu înregistrare automată a parametrilor ce caracterizează undele seismice.

Intervalul recomandat pentru calibrarea majorității echipamentelor, inclusiv a seismografelor, este de un an. Pe majoritatea teritoriului nord american și în multe părți din Europa, autoritățile de reglementare impun ca seismografele să fie calibrate anual. Această cerință a fost sau este adoptată de multe alte state din lume, iar anumite proiecte impun ca seismografele să fie calibrate o dată la trei sau la șase luni.

Calibrarea este importantă pentru ca instrumentul să lucreze în modul în care a fost conceput, și pentru a măsura direct vibrația reală a solului și suflul exploziei. Deși seismografele sunt create pentru a fi folosite pe teren accidentat, totuși ele sunt dispozitive electronice de monitorizare sofisticate. Astfel, întreținerea preventivă devine o parte importantă din procesul anual de calibrare.

Anumite modele de seismografe sunt concepute cu geofon, microfon și unitate de achiziție a datelor calibrate ca sistem. În general, acest lucru permite întregului sistem să fie calibrat cu mai multă precizie. Însă, limitarea instrumentelor care sunt calibrate prin această metodă este dată de faptul ca geofonul și microfonul se potrivesc cu unitatea de achiziție a datelor, iar senzorii nu pot fi schimbați cu cei ai altor instrumente, chiar dacă sunt același model al aceluiași producator, fără a scădea precizia totală.

Alte modele de seismografe pot avea geofonul, microfonul și unitatea de achiziție a datelor calibrate ca ansambluri independente. Este în interesul dumneavoastră ca seismograful să fie calibrat de producătorul respectiv sau agenții săi autorizați.

De asemenea, în cazul în care un seismograf necesită reparații, producătorul deține experiența și cunoștințele necesare pentru a identifica și soluționa problema. De asemenea, se va asigura că orice piesă de schimb folosită respectă specificațiile echipamentului. Instituțiile neautorizate nu au acces la specificațiile de testare, la proceduri sau listele cu piesele de schimb, astfel că pot folosi piese de schimb alternative care nu respectă cerințele funcționale.